Vedran Jakominić

Predsjednik Udruge ugostitelja Kvarnera i Istre

Vedran je rođen u Rijeci 1980. godine, gdje je završio osnovnu školu i srednju hotelijersko turističku školu, a nakon toga i Hotelijerski fakultet u Opatiji.

Nekoliko godina kasnije radeći u organizaciji kulturnih evenata 2008. godine, postao je dio javnog sektora koji napušta 2013. godine. Tada se odlučio posvetiti vlastitom obrazovanju u obliku poslijediplomskog studija Hult International Business School u Londonu, a istovremeno s poslovnim partnerom pokreće King’s Caffe pubove i pivovaru u Rijeci kao master brewer s čime je strast prema pivskoj kulturi pretočio u profesiju.

Uvijek aktivan u društvenom životu, u svojoj je NGO karijeri bio član upravnog odbora Udruge Franak, osnivač rugby kluba Rijeka, osnivač, prvi i aktualni predsjednik Udruge ugostitelja Kvarnera i Istre (UUKI), trenutni potpredsjednik Nacionalne udruge ugostitelja, čija je sastavnica i UUKI, te član Izvršnog odbora udruge Poduzetnički klub – Rijeka, a sve u namjeri da kroz povezivanje poduzetnika pokrenemo puni ekonomski potencijal Rijeke.