Mirza Šabić

Predsjednik Obrtničke komore Zagreb u mandatu 2014.- 2018. te u drugom mandatu 2018.- 2022. godine

Rođen je u Zagrebu, 27. lipnja 1969. godine. Nakon završetka osnovne i srednje škole, upisuje Tekstilno tehnnološki fakultet gdje diplomira i stječe zvanje dipl. ing. Tekstilne tehnologije. 2010. god. završava magisterij i stječe zvanje mr. Menadžmenta. Mirza Šabić je dijete iz obrtničke obitelji čiji je otac Salim Šabić, vodio krojački obrt do svoje prerane smrti, a koji je također obnašao najviše dužnosti u tadašnjim obrtničkim asocijacijama, između ostalog bio je i predsjednik Udruženja Obrtnika grada Zagreba. Te 2001. godine Mirza nastavlja obiteljsku tradiciju i uspješno vodi višestruko nagrađivani obrt „Muška moda Šabić“. Redovito nastupa na modnim revijama, sajmovima, aktivno sudjeluje u humanitarnim akcijama i zaista su nebrojene nagrade koje dobiva za očuvanje tradicije, promicanje obrtništva i u edukaciji.

Mirza se aktivno uključuje u rad Komorskog sustava, te svojim radom ubrzo dolazi do najodgovornijih funkcija u sustavu, pa tako obnaša dužnosti:  Kao član u upravnim tijelima Udruženja obrtnika, Obrtničke komore Zagreb i Hrvatske obrtničke komore:

Zamjenik predsjednika suda časti pri HOK-i, temeljem čega je, 2006. god. položio prvu godinu Human Dynamics, EU Phare programa alternativnih rješavanja sudskih sporova, te 2008., položio drugi napredni program istog

  • Član Matice hrvatskih obrtnika
  • Predsjednik odbora za financije OKZ-a
  • Član Upravnog odbora UOGZ-a, OKZ-a
  • Član je i Saborskog odbora Sabora Republike Hrvatske za regionalni razvoj i fondove EU, a bio je i član odbora za subvencije pri Ministarstvu gospodarstva RH.

Mirza je također uvaženi i aktivni član Bošnjačke zajednice u Hrvatskoj; Bio je aktivni sudionik u Domovinskom ratu.