Pekar

Tvrtka Pekar d.o.o iz Vinkovaca već više od 30 godina proizvodi svježe i zamrznute pekarske proizvode. Osnovana je davne 1989. godine, kao tvrtka za proizvodnju pekarskih proizvoda, a od 2005. godine se proizvodnja u potpunosti preorijentirala na veleprodajni program.

Danas se proizvodnja odvija na oko 6000 m2, a podijeljena je u segmente: svježi kruh i pecivo, zamrznuti kruh i pecivo, somuni/lepinje i slični proizvodi, burek i krušne mrvice.

Konstantna kvaliteta je prioritet u viziji tvrtke od samih početaka, a prepoznata je i od strane kupaca i partnera što dokazuje dugogodišnja prisutnost na tržištu i dugogodišnji uspješni odnosi s veleprodajnim kupcima i partnerima.

Tradicija proizvodnje pekarskih proizvoda osnova je razvoja svakog proizvoda. Iskustvo koje Pekar ima kroz tradiciju proizvodnje te tradicionalne recepture i birane sirovine za okuse proizvoda temelj su Pekarove misije.

Pekar je lider u pekarskoj branši u Hrvatskoj i regiji po pitanju specijalizacije, gdje su osnova HoReCa ready (easy-to-use) proizvodi poput somuna i lepinja, bureka, krušnih mrvica, slanaca, burgera itd. Osnovna ideja je lagana upotreba proizvoda i prilagodba za Ho-Re-Ca kupce tako da većinu proizvoda treba odmrzavati isključivo na sobnoj temperaturi dok su zadržani kvaliteta, svježina i najvažnije – okus

Osnovno tržište je lokalno tržište Slavonije koje je baza za proizvodnju dnevnih proizvoda i pruža potrebnu stabilnost za razvoj veleprodajnog i izvoznog programa. Ujedno je lokalno tržište idealno i za testiranje novih procesa te proizvoda. Uz lokalno tržište, raste i udio izvoza u EU (Njemačka kao najvažnije inozemno tržište) i ostale europske zemlje koji iznosi 41,6% u ukupnim prihodima.

Certifikacija svih procesa u tvrtki s naglaskom na kontrolu kvalitete i korištenje isključivo najkvalitetnijih sirovina, beskompromisno stavljaju zdravstvenu ispravnost i sigurnost na sam vrh liste naših prioriteta. To je također i osnova za suradnju sa svim većim trgovačkim lancima i distributerima, posebno na području izvoza. Prate se i trendovi, tako da većina proizvoda nosi oznaku Clean Label (proizvodi bez e-brojeva), razvijeni su HANDMADE proizvodi, a od 2019. godine svi proizvodi su PALM FREE (u pogonu se ne koriste masnoće od palminog ulja).