Badel 1862

Badel 1862 je najstariji i najpoznatiji proizvođač alkoholnih pića i vina u Hrvatskoj. Sinonim je za kvalitetu svojih proizvoda,  ne samo u Hrvatskoj, nego i u regiji. Uz proizvodnju vlastitih brandova jakih alkoholnih pića i vina, Badel 1862 je i ekskluzivni zastupnik i distributer za tržište Hrvatske najpoznatijih svjetskih brandova alkoholnih pića: Bacardi, Martini, Grey Goose, Bombay, Marie Brizard, Sierra tequila. Već preko 155 godina postojanom kvalitetom i novim, inovativnim  proizvodima, Badel 1862 nastavlja i oplemenjuje svoju bogatu tradiciju te razvija i promiče kulturu konzumacije alkoholnih pića i vina. Od 2019. u svojoj grupaciji ima i Vinoplod Šibenik, te je vlasnik brandova žestokih alkoholnih pića od Dalmacijavina.

Badel 1862 je tržišni lider u Hrvatskoj i vodeći izvoznik  jakih alkoholnih pića i vina u preko 30 zemalja. U svom asortimanu Badel 1862 ima širok portfolio proizvoda koji su lideri u svojim kategorijama: Gorki Pelinkovac i Antique u biterima, Sax u ginovima, Vigor u vodkama i Prima brand u brandy-ima. Prisutni su i u kategorijama voćnih rakija, vinjaka i rakijama od grožđa.

Također su ponosni proizvođač i visokokvalitetnih vina, kontinuirano nagrađivanih na brojnim međunarodnim izložbama diljem svijeta. Imaju dvije vinarije i 300ha vinograda u vlasništvu, te razvijenu poslovnu suradnju s više vinarija u Hrvatskoj. Proizvodni program osim bijelih vina većim dijelom je baziran na crvenim vinima, gdje imaju razvijeno nekoliko brendova u vrhunskoj kategoriji i tržišnih lidera od kojih posebno ističemo brand Korlat pod kojim proizvodima vrhunska vina najpoznatijih internacionalnih sorti Cabernet Sauvignon, Merlot i Syrah. Vina Korlat su od 2010. godine kada su lansirana do danas zauzela lidersku poziciju na domaćem tržištu i postala najznačajnija Badelova vina u izvozu.